Engeland komt goed weg tegen Oekraïne

19 juni 2012, 22:37   Bijgewerkt: 19 juni 2012, 23:07

Na Polen is ook voor het tweede gastland Oekraïne het doek op Euro 2012 gevallen. De Oekraïners gingen dinsdag in Donetsk met 1-0 onderuit tegen Engeland, waar ze een overwinning nodig hadden. Ze dachten na een uur wel op gelijke hoogte te komen, maar de arbitrage had niet door dat de bal de doellijn was gepasseerd. Hierdoor werd een spannende slotfase in de kiem gesmoord. Doordat Frankrijk van Zweden verloor, bereikt Engeland als poulewinnaar de kwartfinale.

Maar het Oekraïne zonder Shevchenko tegen het Engeland met Rooney had voor de pauze het betere van het spel. Het speelde met enthousiasme en de Engelsen wisten zich daar geen raad mee. Grote kansen wist het thuisland overigens niet te creëren. Het was zocht zijn fortuin vooral van afstand. De beste mogelijkheid was nog voor Rooney, die in kansrijke positie naast kopte.

Tom Harald Hagen

Tom Harald Hagen

Maar de discussies over doellijntechnologie zullen ongetwijfeld weer oplaaien. Twee jaar geleden, op het WK in Zuid-Afrika, was Engeland in de achtste finales tegen Duitsland juist het slachtoffer in een vergelijkbare situatie. Dit maal profiteerden The Three Lions dankbaar. Ze trokken de 1-0 over de streep en ontmoeten in de kwartfinale Italië. De Fransen treffen Spanje. Kortom, weer twee topaffiches.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen