Zweden wint, Frankrijk door naar kwartfinale

19 juni 2012, 22:40   Bijgewerkt: 19 juni 2012, 23:07

Het is Zweden gelukt om toch nog punten te pakken op dit EK. Een geweldige knal van Zlatan Ibrahimovic en een late goal van Larsson zorgden voor de winst op Frankrijk, dat wel naar de kwartfinale gaat. De Fransen lieten zich verrassen door de al uitgeschakelde Zweden, die vastbesloten waren er in de laatste wedstrijd nog wat van te maken.

De eerste kansen waren dan ook voor Zweden. Ola Toivonen kon op doel koppen, maar zijn poging miste kracht. Niet veel later was diezelfde Toivonen Mexes te snel af, waarna hij Lloris omspeelde. De speler van PSV kon op een leeg doel schieten, maar de hoek was te lastig. Zijn actie was gelijk de gevaarlijkste van de eerste helft.

Frankrijk moest aanvallen, maar Zweden kreeg de smaak te pakken. Invaller Wilhemsson en Mellberg kregen allebei goede kansen op de 2-0, maar faalden. De Fransen kregen op hun beurt mogelijkheden om gelijk te maken, maar ook dat lukte niet. Larsson zorgde in de blessuretijd voor de definitieve beslissing. Hij ramde een van de lat komende bal snoeihard in de kruising. Zo pakte Zweden toch nog punten op dit EK en kan het met opgeheven hoofd naar huis.

Het verlies maakt op de korte termijn weinig uit voor de Fransen. Het team van Blanc gaat gewoon door naar de kwartfinale, maar het treft wel titelverdediger Spanje. En die ploeg moest juist ontlopen worden. In die wedstrijd zal Frankrijk er weer moeten staan, anders is het zaterdag alsnog afgelopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen