'Unieke BeNe League' officieel begonnen

14 augustus 2012, 17:45   Bijgewerkt: 27 september 2012, 16:46

De eerste editie van de BeNe League is dinsdag officieel begonnen in het stadion van KV Mechelen. Landskampioen ADO Den Haag neemt het in de supercup op tegen Standard Luik, de Belgisch kampioen. Daarvoor was de presentatie.

“Dit is een project waarbij de rest van Europa zal meekijken”, zegt een UEFA-official op KNVB.nl over de samenvoeging van de voormalige Eredivisie Vrouwen en de Belgische eerste klasse. “Alle ogen zullen op ons gericht zijn”, vult KNVB-voorzitter Michael van Praag aan. Hij sprak de hoop uit dat de BeNe League het niveau van het vrouwenvoetbal een stap hoger zal brengen. Met de driejarige pilot moet volgens hem ook ‘de mentale weerbaarheid van de speelsters stijgen’.

ADO Den Haag, Ajax, FC Eindhoven/PSV, SC Heerenveen, PEC Zwolle, Telstar, FC Twente, FC Utrecht en VVV Venlo doen mee namens Nederland. De Belgische inbreng komt van Anderlecht, Beerschot, Club Brugge, OH Leuven, WD Lierse SLK, Standard Luik, Sint Truiden en Zulte Waregem.

Voor de winterstop gaan de ploegen de grens nog niet over. Dan wordt er alleen een nationale competitie gespeeld. De top vier van beide landen gaat na de winter verder in de BeNe League A, de onderste vier gaan strijden in de BeNe League B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen