Zeven clubs al zeker van plaatsing achtste finales CL

20 november 2012, 23:41

Barcelona, Valencia, Shaktar Donetsk en Bayern München hebben zich dinsdagavond tijdens de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League geplaatst voor de laatste 16. Daarmee is het aantal gekwalificeerde teams op zeven gekomen. Manchester United, FC Porto en Malaga waren na vier speelronden al zeker van een ticket voor de achtste finales.

In groep E won Juventus met 3-0 van titelhouder Chelsea. Shaktar Donetsk versloeg het uitgeschakelde FC Nordsjaelland uit Denemarken met 5-2. De ploeg uit de Oekraïne is zeker van plaatsing, Juventus heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Shaktar aan een gelijkspel genoeg.

In groep F was Valencia door de nederlaag van Bate Borisov voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Bayern München al zeker van een plaats bij de laatste 16. De Duitse ploeg had vooraf nog een puntje nodig om volledig in 'veiligheid' te komen. Dat lukte in Valencia zonder al te veel problemen: 1-1.

In groep G verzekerde Barcelona zich vroeg op de avond simpel van kwalificatie voor de achtste finales. De Catalaanse ploeg versloeg Spartak Moskou in Rusland met 3-0. Met de ruime zege revancheerde Barcelona zich voor de zeldzame nederlaag eerder deze maand bij Celtic (2-1). De Schotse ploeg verloor dinsdag met 2-1 bij Benfica. Beide ploegen gaan met 7 punten de laatste ronde in, met het tweede ticket als inzet.

In groep H won Galatasaray met 1-0 van een veredeld B-team van Manchester United. CFR Cluj versloeg Sporting Braga met 3-1. Galatasaray heeft de kwalificatiekansen in eigen hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen