Hoofdrol Van Persie, Aston Villa klopt 'Reds'

15 december 2012, 17:54   Bijgewerkt: 15 december 2012, 20:06

Koploper Manchester United heeft de voorsprong op Manchester City weer op zes punten gebracht. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson boekte zaterdag een 3-1 thuiszege op Sunderland. Stadgenoot City, de nummer twee van de ranglijst, won eerder op de dag met dezelfde cijfers bij Newcastle United.

Tom Cleverley had in de negentiende minuut, vlak na de openingstreffer van Van Persie, al voor de 2-0 getekend. Fraizer Campbell redde in de 72ste minuut met een doeltreffende kopbal de eer voor Sunderland. Bij Manchester United maakte Alexander Büttner overigens geen deel uit van de selectie.

Aan de hand van Christian Benteke zegevierde Aston Villa met 1-3 bij Liverpool. De Belg nam op Anfield twee goals voor zijn rekening en verrichte op heerlijke wijze het voorbereidende werk bij de 0-2. Met een hakje bracht hij Andreas Weimann in stelling. Bij Aston Villa zit Ron Vlaar nog altijd in de lappenmand. Karim El Ahmadi mocht in de slotfase invallen. Bij Liverpool, dat dankzij Steven Gerrard nog wel terugkwam tot 1-3, was geen plaats voor Oussama Assaidi.

Subtopper Everton bleef, met John Heitinga op de bank, op bezoek bij Stoke City op een 1-1 gelijkspel steken. Basisspeler Ronnie Stam ging met Wigan Athletic onderuit in de uitwedstrijd tegen Norwich City (2-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen