Chelsea met geflatteerde cijfers langs Wigan

9 februari 2013, 17:55   Bijgewerkt: 9 februari 2013, 21:12

Chelsea heeft zaterdag hard moeten werken om op het eigen Stamford Bridge van Wigan Athletic te winnen. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de Londenaren, die daarmee de derde plaats in de Premier League weer overnemen van Tottenham Hotspur. De stadgenoot versloeg eerder op de dag Newcastle United met 2-1.

Chelsea startte voor eigen publiek allesbehalve overtuigend en mocht Petr Cech bedanken dat het niet vroeg op achterstand kwam. Ramires zorgde na een kwart wedstrijd, op aangeven van Fernando Torres, uit de tegenaanval voor de 1-0.

Eden Hazard leek het duel tien minuten na rust op slot te gooien. De Belg, terug van een schorsing, tekende voor de 2-0. Maar via Shaun Maloney kwam Wigan, met Ronnie Stam in de basis, niet veel later terug tot 2-1. Daardoor bleef het lang spannend, maar in de slotminuten liep Chelsea alsnog uit naar een geflatteerde 4-1 overwinning. Frank Lampard en Marko Marin tekenden voor de doelpunten.

Arsenal klom naar de vijfde positie. De Londenaren zegevierden op bezoek bij Sunderland met 0-1. Santiago Cazorla maakte in de 36ste minuut de enige treffer. Carl Jenkinson kreeg na ruim een uur een rode kaart -twee keer geel- maar met een man minder hield de equipe van manager Arsene Wenger stand.

Swansea City haakte aan bij de subtop. De formatie uit Wales had in eigen huis een eenvoudige middag tegen hekkensluiter Queens Park Rangers. Het werd 4-1. Bij de Swans hadden Michel Vorm en Jonathan De Guzman een basisplaats, Kemy Agustien mocht invallen, Dwight Tiendalli bleef op de bank. Martin Jol speelde met Fulham 0-0 bij Norwich City. Jol liet PSV-huurling Stanislav Manolev met een basisplek debuteren, AC Milan-huurling Urby Emanuelson viel na een uur in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen