Rutten: "Menzo ideale trainer Jong Vitesse"

7 februari 2013, 17:38

Als het aan Fred Rutten ligt, wordt zijn huidige assistent Stanley Menzo de nieuwe coach van de beloften. Momenteel staat Jong Vitesse onder leiding van Gerry Hamstra, maar die is ook hoofd opleidingen. Volgens Rutten zou het beter zijn om Hamstra te ontlasten en is Menzo de ideale man om de beloften over te nemen.

"Mede omdat we op zeer korte termijn ons nieuwe trainingscomplex betreden heeft de directie mijn advies gevraagd om de doorontwikkeling van de club te versnellen. Ik heb aangegeven om Gerry Hamstra enkel de functie van hoofd opleidingen te laten bekleden. De dubbelfunctie is enorm tijdrovend en het is belangrijk om specifieke aandacht te schenken aan de voetbalacademie. Dat is en blijft de toekomst", zegt Rutten, die na een afwezigheid weer terug is bij Vitesse, op de site van zijn ploeg.

"Jong Vitesse is de brug naar het eerste elftal en daar is kwaliteit en ervaring voor nodig. Daarom heb ik Stanley Menzo aangedragen als de ideale trainer om Jong Vitesse te coachen. Nogmaals, het is mijn perceptie om Vitesse naar een hoger plan te brengen, van het jongste jeugdteam tot en met het eerste elftal. Het is aan de directie om hier wel of niet iets mee te doen", benadrukt de oefenmeester.

Menzo liet eerder deze week al weten dat hij 'weg mocht' bij Vitesse. De voormalig doelman was eerder hoofdtrainer van AGOVV, SC Cambuur en FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen