'Gunners' laat op stoom tegen Norwich City

13 april 2013, 17:55   Bijgewerkt: 13 april 2013, 20:42

Arsenal leek zich zaterdag stuk te bijten op het defensieve Norwich City. Voor eigen publiek stonden de Londenaren tot vijf minuten voor tijd met 0-1 achter, maar ze wonnen uiteindelijk met 3-1. Een penalty hielp hen over het dode punt.

Voor rust was Arsenal heer en meester in het eigen Emirates Stadium. Norwich City had zijn zaakjes achterin echter goed voor elkaar, al kon dat niet voorkomen dat Olivier Giroud op de lat kopte en Gervinho voorlangs schoof. Ook na de pauze begon Arsenal sterker, maar wist het de kansen niet af te maken. Dat deed Norwich in de 57ste minuut wel. Michael Turner kopte raak uit een vrije trap van Robert Snodgrass.

Vervolgens werd de druk van Arsenal groter en trok Norwich zich nog verder terug. Een strafschop in de 85ste minuut leidde tot de ommekeer. Vlak nadat invaller Lukas Podolski de lat had geraakt, werd Giroud neergelegd in het penaltygebied. Mikel Arteta faalde niet vanaf elf meter. Drie minuten later deed Giroud roodwit-Londen ontploffen. De Franse aanvaller tikte van dichtbij binnen na een lage voorzet van de ingevallen Alex Oxlade-Chamberlain. Via Podolski werd het ook nog 3-1.

Arsenal wipt door de zege over Tottenham Hotspur en Chelsea naar de derde plaats. The Gunners hebben 59 punten, één meer dan de stadgenoten. Chelsea heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Everton doet ook nog mee in de strijd om de Champions League. De equipe uit Liverpool, waar John Heitinga in blessuretijd mocht invallen, won thuis met 2-0 van Queens Park Rangers en kwam daardoor op 55 punten. Darron Gibson en Victor Anichebe tekenden voor de doelpunten van The Toffees.

Met Oussama Assaidi op de reservebank kwam Liverpool niet verder dan 0-0 bij hekkensluiter Reading FC. Coach Martin Jol speelde met Fulham met gelijk 1-1 op bezoek bij Aston Villa. Urby Emanuelson voetbalde de hele wedstrijd namens de bezoekers. Aan de kant van Aston Villa gold hetzelfde voor Ron Vlaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen