Pegel Vlaar leidt monsterzege Aston Villa in

29 april 2013, 22:53

Aston Villa heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de Engelse Premier League. De formatie uit Birmingham gaf concurrent Sunderland maandag een flink pak slaag: 6-1. Ron Vlaar legde met een afstandsknal de basis voor de driepunter, Christian Benteke was goed voor een hattrick.

Doordat er op het sfeervolle Villa Park voor elke meter werd gestreden had het duel een hoog amusementswaarde. En aan doelpunten bovendien geen gebrek. Na een half uur opende Vlaar op heerlijke wijze de score. De oud-Feyenoorder tekende met een knal van 25 meter, door een woud van benen, voor zijn eerste treffer in dienst van Aston Villa. Danny Rose zette Sunderland drie minuten later nog wel op 1-1, maar daarna liep de thuisclub alsnog uit naar een ruime, broodnodige, zege.

In de 38ste minuut tekende Andreas Weimann voor de 2-1. De Oostenrijker trof doel na een schitterende lange pass van Matthew Lowton. Benteke zorgde in de tweede helft met een zuivere hattrick voor een monsterscore. De Belg kopte in de 55ste minuut raak in de rebound en had vijf minuten later uit een hoekschop nogmaals succes met het hoofd. Achttien minuten voor tijd voltooide hij zijn hattrick (5-1).

Sunderland was kort daarvoor met tien man komen te staan. Stephane Sessegnon ontving een terechte rode kaart, nadat hij doelbewust op de enkel van Yacouba Sylla was gaan staan. Tien minuten voor tijd kreeg Benteke een applauswissel. Gabriel Agbonlahor had het slotakkoord. Hij tekende in de slotfase voor de 6-1 eindstand.

Aston Villa nestelt zich door de overwinning naast Newcastle United en Sunderland op de vijftiende plaats. Het gat naar de rode degradatiestreep bedraagt vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen