Strootman geeft titel op: "Als team gefaald"

14 april 2013, 19:52

Kevin Strootman was na afloop van de verloren topper tegen Ajax (2-3) hard in zijn oordeel. De middenvelder vindt dat PSV 'als team gefaald' heeft. De kansen van zijn ploeg op een kampioenschap zijn door de nederlaag vervlogen, geeft hij toe.

"Aan de titel hoeven we niet meer te denken", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. "Nu moeten we gaan vechten om de tweede plaats, hoe moeilijk dat misschien ook is. Want het gaat wel even duren voordat we de klap van deze nederlaag verwerkt hebben. Maar we moeten voor die tweede plek gaan. Als we er nu al vanuit gaan dat we dat toch ook niet gaan halen, kunnen we beter stoppen met voetballen."

Naast tactisch ging er ook persoonlijk het één en ander mis. Twee van de drie Ajax-doelpunten kwamen voort uit grote defensieve fouten, waarbij die van Erik Pieters bij de 2-3 het meest in het oog springt. "Maar we moeten niet alleen naar de verdediging kijken", vindt Strootman. "We hebben als team gefaald. Klaar."

Klaar is ook de titelrace. "Dit was onze laatste kans", weet hij. "Maar we hebben de titel niet vandaag verloren, dat is eerder in dit seizoen gebeurd. We konden nu terug in de race komen, maar hebben dat nagelaten. Dat kunnen we onszelf verwijten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen