Bale maakt status opnieuw waar voor 'Spurs'

4 mei 2013, 18:21   Bijgewerkt: 4 mei 2013, 20:43

Gareth Bale heeft zaterdag onderstreept waarom hij is uitgeroepen tot Premier League-voetballer van het jaar. De Welshman leidde Tottenham Hotspur met een fraaie actie naar een cruciale thuiszege op Southampton: 1-0.

Vanwege de verkeersdrukte rond White Hart Lane werd er een half uur later dan gepland afgetrapt. Het duurde lang voordat Tottenham Hotspur, dat wel het betere van het spel had, het net wist te vinden. Niet verrassend maakte Bale uiteindelijk het verschil. In de 84ste minuut sneed de Welshman vanaf de rechterflank naar binnen en schoot vervolgens, vanaf een meter of twintig, raak. Jos Hooiveld, die aan de aftrap verscheen bij Southampton, kon dat niet voorkomen.

Door de overwinning komt Tottenham op 65 punten, evenveel als nummer drie Chelsea. De stadgenoot heeft echter nog een duel tegoed. Arsenal staat met 64 punten vijfde. Manchester City staat onbedreigd tweede. De uittredend kampioen speelde zaterdag bloedeloos 0-0 bij Swansea City, waar Michel Vorm, Jonathan de Guzman, Kemy Agustien en Dwight Tiendalli alle vier speeltijd kregen.

In de strijd tegen degradatie deed Ron Vlaar uitstekende zaken met Aston Villa. Met de Nederlandse verdediger in de basis won de ploeg uit Birmingham met 1-2 bij Norwich City. Gabriel Agbonlahor maakte beide doelpunten, waarvan de laatste vlak voor het einde. Aston Villa haakt door de zege aan bij de middenmoot.

Het gat naar de rode streep bedraagt wel nog altijd vijf punten, want ook Wigan Athletic pakte drie punten. The Latics, achttiende op de ranglijst, zegevierden met Ronnie Stam als basisspeler met 2-3 bij West Bromwich Albion. Callum McManaman maakte tien minuten voor tijd het verschil op The Hawthorns.

Wigan verkleinde de achterstand op Norwich City en Newcastle United tot drie punten. Zonder de nog altijd geblesseerde Tim Krul en met Vurnon Anita op de bank bleef Newcastle op visite bij West Ham United op 0-0 steken. Wigan heeft nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Newcastle en Norwich City.

Martin Jol leed met Fulham een pijnlijke thuisnederlaag. Het al gedegradeerde Reading was op Craven Cottage verrassend met 2-4 te sterk voor de Londenaren, bij wie Urby Emanuelson en Ajax-huurling Eyong Enoh in de basis stonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen