Sporting slaat met Jardim nieuwe weg in

20 mei 2013, 16:12

Sporting Lissabon heeft slechts een paar uur nodig gehad om een nieuwe trainer te vinden. Leonardo Jardim neemt de ploeg uit Lissabon onder zijn hoede. De 38-jarige Portugees heeft een contract tot de zomer van 2015 getekend en is de opvolger van Jesualdo Ferreira, die eerder op de dag opstapte.

Sporting heeft een rampjaar achter de rug. Met Ricky van Wolfswinkel, Khalid Boulahrouz en Stijn Schaars in de gelederen werden de groen-witten teleurstellend zevende in de competitie, waardoor naast een Europees ticket werd gegrepen. In de Europa League viel het doek al na de groepsfase. Op de eigen website kondigt Sporting aan een nieuwe weg in te slaan. De exacte plannen worden maandagavond op een persconferentie uit de doeken gedaan.

Jardim begon dit seizoen als trainer van Olympiakos, maar werd daar in januari ondanks een grote voorsprong in de Griekse competitie ontslagen. Naar verluidt omdat hij een moeizame verstandhouding met de supporters had. Eerder werkte Jardim bij onder meer Beira Mar en Sporting Braga.

Overigens zal Jardim niet met Van Wolfswinkel kunnen werken. De Nederlandse aanvaller verruilt Sporting in de zomer voor Norwich City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen