Del Bosque: "We deden bijna alles goed"

17 juni 2013, 09:30

Wie dacht dat de beste jaren van de nationale ploeg van Spanje achter de rug waren, kwam zondag bedrogen uit. In Recife speelde de regerend wereld- en Europees kampioen een uitstekende wedstrijd tegen Uruguay, de kampioen van Zuid-Amerika. Spanje won zijn eerste groepswedstrijd van de Confederations Cup met 2-1.

Die score had hoger uit kunnen en misschien moeten vallen, vindt bondscoach Vicente del Bosque. "We deden bijna alles goed", zegt hij op de website van de FIFA. "We verdedigden zorgvuldig, waren zeer alert bij balverlies en speelden goed voetbal. Het enige minpuntje was dat we niet scherp genoeg waren voor het doel. Daardoor kregen we het in de slotfase, toen Uruguay de 2-1 maakte, nog even benauwd."

"Dat was niet nodig geweest", vervolgt Del Bosque. "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld, maar de slotfase is toch een kleine domper op de avond."

Door de zege op Uruguay is Spanje al heel dicht bij een plek in de halve finale. De andere tegenstanders in de relatief zwakke groep zijn namelijk Nigeria en Tahiti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen