Forlan schiet Uruguay naar zege op Nigeria

21 juni 2013, 07:42   Bijgewerkt: 21 juni 2013, 08:11

Uruguay is heel dicht bij een plek in de halve finale van de Confederations Cup. De kampioen van Zuid-Amerika rekende donderdag (lokale tijd) af met Nigeria, de belangrijkste concurrent in de strijd om de tweede plaats in Groep B.

Diego Forlan was tegen Nigeria de matchwinner voor Uruguay. De ster van het WK 2010, die in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Spanje nu in de basis mocht beginnen, schoot vlak na rust de winnende goal binnen. Hij rondde een counter van de Uruguayanen op fraaie wijze af. Voor rust was Uruguay via Lugano al op 0-1 gekomen, maar het prima spelende Nigeria maakte via John Obi Mikel gelijk.

Door de overwinning op Nigeria heeft Uruguay uitstekende papieren om de halve finale te bereiken. De verrassende nummer vier van het afgelopen WK in Zuid-Afrika heeft nu evenveel punten als Nigeria, maar heeft nog een duel tegen de kansloze hekkensluiter Tahiti voor de boeg. Nigeria sluit de groepsfase af met een wedstrijd tegen Spanje en moet winnen om kans te houden op een plek bij de laatste vier.

De Nederlander Björn Kuipers leidde de wedstrijd tussen Uruguay en Nigeria. De scheidsrechter maakte, met zijn assistenten, een prima indruk. Door zijn optreden werd Kuipers de eerste Nederlandse scheidsrechter ooit op de Confed Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen