Spanje start met overtuigende zege op Uruguay

17 juni 2013, 07:35   Bijgewerkt: 17 juni 2013, 07:57

Wereldkampioen Spanje is het toernooi om de Confederations Cup goed begonnen. Uruguay, de kampioen van Zuid-Amerika, werd in Recife met 2-1 verslagen. Pedro en Roberto Soldado brachten Spanje al voor rust in veilige haven, pas in de slotfase van de wedstrijd deed Luis Suarez iets terug namens Uruguay.

In aanloop naar de eerste wedstrijd van Spanje op dit toernooi ging het vooral over één kwestie: het 'keepersprobleem' van coach Vicente del Bosque. Iker Casillas was jaren de onbetwiste aanvoerder en vaste keeper van de Spaanse ploeg, maar hij kwam het afgelopen half jaar bij Real Madrid amper aan spelen toe. Om die reden stond ook zijn positie bij Spanje ter discussie, maar Del Bosque dacht daar anders over. Casillas stond tegen Uruguay 'gewoon' onder de lat en presteerde prima.

Heel veel had de doelman aanvankelijk ook niet te doen. Zijn ploeg speelde dusdanig goed, dat Uruguay er simpelweg niet aan te pas kwam. Met een van richting veranderd schot zorgde Pedro vroeg in de wedstrijd voor de 1-0, Soldado maakte er met zijn zesde interlandgoal in slechts tien wedstrijden al voor rust 2-0 van.

Spanje, dat in de eerste vijf minuten maar liefst 92 procent balbezit had, kwam in het vervolg van de partij nauwelijks meer in de problemen. Met een fraaie vrije trap bepaalde Luis Suarez de eindstand op 2-1, maar verder kwam Uruguay niet.

Nigeria en Tahiti, de andere landen in Groep B, spelen maandag tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen