Menzo heeft vertrouwen in 'goede jongen' Van Ginkel

5 juli 2013, 16:19

Hij is pas twintig jaar en heeft, op een jeugd-EK en een aantal wedstrijden in de voorronde van de Europa League na, geen internationale ervaring. Toch waagt Marco van Ginkel deze zomer de stap van Vitesse naar Chelsea. Verstandig, of te vroeg? FCUpdate.nl sprak er over met Stanley Menzo, die als assistent-trainer van Vitesse de afgelopen drie jaar met de talentvolle middenvelder werkte.

Toen Menzo in 2010 als assistent-trainer van Vitesse kwam, was Van Ginkel het broekie van de selectie. Hij had enkele maanden daarvoor zijn debuut gemaakt in het eerste elftal en moest zijn plek in de selectie nog vinden. “Hij was toen vrij timide”, weet Menzo nog. Alleen al wat dat betreft is het hard gegaan met zijn ontwikkeling, zegt de huidige coach van Lierse SK. “De laatste twee jaar stond er een echte vent.”

“Marco is een goede jongen”, vervolgt de voormalig doelman. “Ook als persoon. Het is een intelligente jongen die met beide benen op de grond staat, daar speelt zijn omgeving ook een belangrijke rol in. Zijn omgeving helpt hem de juiste keuzes te maken en verdient daarvoor een compliment.”

“Of hij uiteindelijk slaagt bij Chelsea, hangt van veel factoren af. Maar met zijn spel en loopvermogen past Marco wel in Engeland. Dat hij zo goed presteerde op het afgelopen jeugd-EK, zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Hij is pas twintig en kan zich dus in alles nog doorontwikkelen. Als hij dat blijft doen zoals de afgelopen jaren, heb ik er alle vertrouwen in”, besluit Menzo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen