'Onzeker' Vitesse is op haar hoede voor Petrolul

31 juli 2013, 19:29   Bijgewerkt: 1 augustus 2013, 00:13

Vitesse neemt het donderdag in het Ilie Oana-stadion in Roemenië op tegen Petrolul Ploiesti. Het is voor de Arnhemmers de eerste wedstrijd in een reeks van vier die uiteindelijk moet leiden tot plaatsing voor de Europa League. Trainer Peter Bosz voorziet echter een lastige klus tegen de Roemeense nummer drie van het afgelopen seizoen.

"Petrolul heeft het voordeel dat het dit seizoen al vijf officiële wedstrijden heeft gespeeld", zo laat Bosz bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd weten. Ook aanvoerder Guram Kashia beseft dat Vitesse niet zomaar zal afrekenen met de Roemeense opponent. "We hebben veel respect voor Petrolul, maar we gaan er alles aan doen om te winnen."

Petrolul-trainer Cosmin Contra is, ondanks het feit dat hij Vitesse hoger aanslaat, optimistisch over de kansen van zijn ploeg. "Vitesse is de favoriet, wij hopen zelf de nul te houden. Ibarra en Kakuta zijn in mijn ogen de gevaarlijkste spelers van Vitesse. We gaan een strategie bepalen om hen te verslaan en zijn zeker niet bang."

Vitesse zal niet overlopen van het vertrouwen bij de trip naar Roemenië. De ploeg zag met Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea) twee belangrijke krachten vertrekken. Daar staat tot nu toe slechts de komst van Marko Vejinovic tegenover. De middenvelder kwam transfervrij over van Heracles Almelo. Bovendien ging de ploeg in de laatste oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen hard onderuit (4-0).

Indien de Arnhemmers zich de sterkste tonen in het tweeluik met Petrolul, dan is plaatsing voor de play-off ronde van de Europa League een feit. Pas in de tweede ronde worden de wedstrijden in groepsverband afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen