PSV moet hopen op verlies FC Zenit of Lyon

30 juli 2013, 10:24

PSV-supporters doen er goed aan om vanavond de wedstrijden van FC Zenit en Lyon met een schuin oog te volgen. Een misstap van één van beide clubs tegen respectievelijk FC Nordsjaelland en Grasshoppers brengt de Eindhovense club in één klap een stuk dichter bij het hoofdtoernooi van de Champions League.

PSV bevindt zich, net zoals FC Zenit en Olympique Lyon, momenteel in de derde Champions League-voorronde voor 'niet-kampioenen'. Wie deze ronde doorkomt, moet nog één kwalificatiewedstrijd overleven om het lucratieve hoofdtoernooi te bereiken. In deze ronde stromen onder meer Arsenal, AC Milan en Schalke 04 in.

Arsenal, Milan en Schalke hebben, op basis van hun UEFA-coëfficiënt, bij de loting een beschermde status en kunnen elkaar dus niet tegenkomen. Ook Olympique Lyon en FC Zenit krijgen die beschermde status, PSV net niet. Dit omdat de coëfficiënt van de ploeg uit Eindhoven minder goed is dan die van Lyon en Zenit. Als PSV van Zulte Waregem wint, treft het dus één van deze vijf sterke ploegen in de volgende ronde. Verliest Lyon of Zenit echter, dan schuift PSV door naar de pot met geplaatste teams en treft het een relatief veel zwakkere ploeg in de laatste kwalificatiewedstrijd.

Zenit speelt vanavond om 19.00 uur de heenwedstrijd tegen Nordsjaelland, Lyon begint om 21.0 uur aan zijn thuiswedstrijd tegen het Zwiterse Grasshoppers.

Een exacte uitleg over de route van PSV naar het CL-hoofdtoernooi is hier te vinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen