Beloften Ajax en Twente debuteren met winst

5 augustus 2013, 21:54   Bijgewerkt: 5 augustus 2013, 22:49

Zowel Jong Ajax als Jong FC Twente heeft haar debuut in het betaald voetbal kunnen opluisteren met een overwinning. De Amsterdammers rekenden in de ArenA, die met 7.000 toeschouwers aardig gevuld was voor een Jupiler-League wedstrijd, met 2-0 af met SC Telstar, terwijl hun leeftijdsgenoten uit Enschede weinig problemen kenden met FC Oss. In de Grolsch Veste werd het 3-0.

Bij Jong Ajax, dat aantrad met de nodige 'grote' namen was de jonge Deen Lucas Andersen de grote man. Hij tekende voor beide treffers. De eerste vijf minuten voor de rust, de tweede kort na de onderbreking. Onder meer 'international' Jasper Cillessen, Thulani Serero en Danny Hoesen stonden in het basiselftal van de ploeg van trainer Alfons Groenendijk.

In Enschede was de wedstrijd na zeven minuten spelen eigenlijk al gespeeld. Jong FC Twente stond op dat moment al met 2-0 voor na doelpunten van Nils Röseler en Felitciano Zschusschen. De 21-jarige Zschusschen maakte twintig minuten voor tijd ook zijn tweede en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Beide ploegen nestelen zich door hun overwinningen bovendien aan de kop van de ranglijst. Jong FC Twente staat na de eerste speelronde bovenaan op basis van doelsaldo. Fortuna Sittard en Jong Ajax volgen op één doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen