Deschamps: "België superieur aan Frankrijk"

13 augustus 2013, 09:19

Eén van de meest interessante oefenduels van komende woensdag is de wedstrijd tussen België en Frankrijk. Beide landen staan in Brussel tegenover elkaar en hoewel Frankrijk traditiegetrouw het betere voetballand is, is België ditmaal de favoriet. Dat vindt althans Didier Deschamps, de bondscoach van Les Bleus.

Deschamps stelt in de Belgische krant Het Nieuwsblad dat zijn ploeg een zware avond tegemoet gaat. "Het is geen cadeau om in België te spelen. De rivaliteit tussen aangrenzende landen maakt dat dergelijke wedstrijden klassiekers zijn. Maar gezien het parcours van de laatste jaren, is België superieur aan het Franse elftal."

De bondscoach wijst onder meer op de veel betere klassering van België op de FIFA-wereldranglijst. "Wij staan 23ste en ons laatste wapenfeit dateert van 2006, toen we de WK-finale speelden. De resultaten in de kwalificaties zijn ook niet weg te cijferen", stelt de coach, die in 1998 met Frankrijk het WK won. "De reden dat België meetelt op internationaal vlak is dat jullie veel spelers hebben die bij een grote club spelen én er basisspeler zijn. In Frankrijk hebben we er minder nu dan vroeger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen