Swansea blijft overeind, Luik redt Belgische eer

8 augustus 2013, 23:03   Bijgewerkt: 8 augustus 2013, 23:09

Swansea City heeft zich eenvoudig geplaatst voor de play-offs voor Europa League-voetbal. De ploeg uit Wales bleef donderdag, na de 4-0-thuisoverwinning in de heenwedstrijd, gemakkelijk overeind tegen het Zweedse Malmö FF: 0-0.

Doelman Michel Vorm moest in Zweden op de bank plaatsnemen bij de ploeg van trainer Michael Laudrup. De Duitser Gerhard Tremmel verdedigde zodoende het doel van The Swans. Jonathan de Guzman en Wilfried Bony speelden de hele wedstrijd voor Swansea.

Voor het Belgische Club Brugge is het Europees avontuur na een ronde alweer voorbij. Het Poolse Slask Wroclaw hield de Brugse ploeg na de 1-0 zege in Polen ook in België in bedwang: 3-3.

Na de vroege 0-1 via Sobota moest Club er drie maken om alsnog door te gaan in de Europa League. Daar slaagde de ploeg in, maar omdat ook Wroclaw nog twee keer het net wist te vinden kwam het ruim tekort voor een plek in de play-offs voor het Europa League-hoofdtoernooi.

Standard Luik is in ieder geval nog één ronde in Europa actief. Na de heenwedstrijd (1-2) waren de Luikenaars ook in eigen huis te sterk voor het Griekse Xanthi: 2-1.

Bulot en De Camargo tekenden voor de comfortabele 2-0-voorsprong voordat De Guzman de eer redde voor de Grieken.

Robert Maaskant kan zich met Dinamo Minsk weer gaan richten op de Wit-Russische competitie. De Nederlandse oefenmeester kwam in Turkije tegen Trabzonspor niet verder dan 0-0. Na het 1-0 verlies in eigen huis van vorige week was dat niet voldoende om de play-offs van de Europa League te bereiken.

Het Spaanse Sevilla had geen kind aan Mloadost Podgorica. Met basisspeler Hedwiges Maduro won de ploeg in Montenegro met liefst 6-1. Vorige week had Sevilla de thuiswedstrijd ook al met 3-0 weten te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen