Jordania: "Vitesse moet groepsfase halen"

1 augustus 2013, 07:30

Hoewel trainer Peter Bosz woensdag nog aangaf Vitesse als underdog te zien in het Europa League-tweeluik met het Roemeense FC Petrolul Ploiesti, is eigenaar Merab Jordania stukken minder voorzichtig over de kansen van de Arnhemmers. De Jordaniër neemt alleen genoegen met plaatsing voor de groepsfase van het Europese bekertoernooi.

"Het is heel belangrijk dat we de groepsfase halen", zo is hij duidelijk tegenover De Gelderlander. "We willen groeien met Vitesse en daarbij hoort dat we een vaste speler willen worden in het Europese voetbal. We willen geen club zijn die een rondje meedoet, die alleen in de voorronden speelt. Dat zijn voor ons niet de Olympische Spelen."

Toch verwacht Jordania dat de Roemeense opponent zich niet zomaar gewonnen zal geven. De ploeg werd het afgelopen seizoen derde in de Roemeense competitie en haalde bovendien de bekerfinale. "Petrolul wordt geen eenvoudige opgave. Ik heb gesproken met kennissen in Moldavië, die volgen de Roemeense competitie op de voet. Zij zeggen ook dat het niveau daar heel behoorlijk is. Maar wij moeten doorkomen."

Desondanks heeft de steenrijke Jordania niet geëist dat de poulefase wordt bereikt. Tegenover de krant gaf hij aan slechts "zeer teleurgesteld" te zullen zijn bij het mislopen van een plek bij de laatste 48 clubs. Om aan de eis van de Georgiër te voldoen moeten de Arnhemmers na de derde voorronde ook de play-off ronde zien te overleven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen