Wilmots blij met 'superwedstrijd' Alderweireld

15 augustus 2013, 08:22

Op een voor hem wat vreemde positie maakte Toby Alderweireld woensdag indruk bij België. Als rechtsback hield de centrumverdediger van Ajax zijn tegenstander Franck Ribéry in bedwang. Bondscoach Marc Wilmots was vol lof over zijn spel.

"Alderweireld speelde een superwedstrijd tegen Ribéry. Het verrast me niet dat hij gegroeid is op die positie", zei Wilmots na het duel, dat in 0-0 eindigde, bij Sporza. Over de wedstrijd op zich was de coach ook tevreden. "In het boksen zou je zeggen: wij winnen op punten. We probeerden alles om te winnen. We kregen zeven à acht kansen. Het was een wedstrijd in heel hoog tempo, tussen twee klasseploegen. Soms maakten we wel de verkeerde keuzes. Je zag ook dat de competities nog niet begonnen zijn. Maar mentaal en tactisch hebben we een goeie partij gespeeld."

Ook Alderweireld kan leven met de einduitslag. "Ik hou een tevreden gevoel over aan deze wedstrijd. We hebben onze kansen gehad. Als we voorin iets scherper waren geweest, hadden we misschien wel gewonnen. Het waren duidelijk twee teams die wilden voetballen. Jammer genoeg vielen er geen goals", aldus de Ajacied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen