Wilmots kan Bakkali geen garanties geven

12 augustus 2013, 23:19

Zakaria Bakkali is in het nog prille seizoen de grote smaakmaker van de Eredivisie. De pas 17-jarige speler van PSV heeft zich zelfs in de kijker gespeeld bij de nationale ploeg van België. Bakkali, die ook voor een interlandcarrière bij Marokko kan kiezen, zit bij de selectie voor het oefenduel met Frankrijk (woensdag).

Omdat het slechts om een vriendschappelijk duel gaat, kan Bakkali in de toekomst eventueel alsnog voor Marokko kiezen. "Ik wil helemaal geen druk op hem zetten, het moet een keuze van zijn hart zijn", zegt Marc Wilmots, de bondscoach van de Rode Duivels, maandag in gesprek met de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Wilmots: "Hij heeft zeker heel wat kwaliteiten, maar nu wil ik op de eerste plaats zien hoe hij zich in de groep kan integreren. Het is een rustige jongen die met veel vertrouwen naar hier is gekomen. Op het vlak van integratie zie ik dus weinig problemen. De groep hangt goed aan elkaar en dat vergemakkelijkt dat proces dan weer. Op het trainingsveld zie je dat hij van het spelletje houdt."

Mogelijk laat Wilmots Bakkali woensdag debuteren. "Maar dat hangt van het wedstrijdverloop af", vult hij aan. "De concurrentie is moordend op de flanken, ik heb zeven spelers voor twee posities. Dus ik kan hem niets garanderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen