Heerenveen wint verhitte noordelijke derby

Ger
15 september 2013, 16:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft in een zeer vermakelijke noordelijke derby aan het langste eind getrokken. De Friese club zegevierde zondagmiddag in eigen stadion met 4-2. Naast doelpunten regende het ook kaarten, waaronder drie rode.

Scheidsrechter Danny Makkelie bespaarde FC Groningen na 26 minuten een tweede uitsluiting. Maikel Kieftenbeld kwam hard in op Rajiv van la Parra, maar een kaart bleef verrassend genoeg uit. Met tien man wist FC Groningen zich overigens prima te verweren. Mitchell Dijks deed de equipe van trainer Erwin van de Looi bovendien een plezier door eveneens zijn tweede rood van het prille seizoen te pakken. De huurling van Ajax vloerde Giliano Wijnaldum in het Friese strafschopgebied. Van der Velden benutte vervolgens de toegekende penalty met een fraaie stiftbal.

Met Yanic Wildschut en Marten de Roon als verse krachten kwam Heerenveen na de hervatting snel op gelijke hoogte. Na een matige verdedigende actie van Stefano Magnasco trof de ingevallen vleugelaanvaller doel via de onderkant van de lat. Het thuispubliek kon enkele minuten later opnieuw juichen. Uit een hoekschop kopte Kenny Otigba de 2-1 binnen. FC Groningen zat het Friese feestje dwars door direct tegen te scoren. Uit een vrije trap werkte de vogelvrij gelaten Johan Kappelhof de bal via het lichaam van Otigba tegen de touwen.

Door de overwinning voegt Heerenveen zich in de top van het klassement, op twee punten van lijstaanvoerder PEC Zwolle. FC Groningen heeft drie punten minder dan de rivaal uit Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen