Villas-Boas tempert verwachtingen en wil tijd

11 september 2013, 16:35

André Villas-Boas, manager van Tottenham Hotspur, dicht zijn ploeg geen titelkansen toe in de Premier League. De oefenmeester zegt zeer verheugd te zijn met de aangetrokken spelers, maar denkt niet dat zijn ploeg al sterk genoeg is om serieus mee te kunnen doen in de strijd om de Engelse titel, zo zegt hij tegen Sky Sports News.

The Spurs zagen Gareth Bale voor een recordbedrag naar Real Madrid vertrekken, maar haalden daar veel hoog aangeschreven spelers voor terug, zoals Erik Lamela (AS Roma), Christian Eriksen (Ajax), Vlad Chiriches (Steaua Boekarest), Étienne Capoue (FC Toulouse), Roberto Soldado (Valencia), Nacer Chadli (FC Twente) en Paulinho (Corinthians). Toch wil Villas-Boas niet dat men denkt dat de prestaties nu omhoog schieten: "De omstandigheden zijn lastig. De investeringen vergroten de verwachtingen van mensen, maar we moeten eerst een team zien te smeden van het materiaal."

De manager van de Spurs beseft dat zijn ploeg een enorm potentieel heeft, maar vraagt tijd van de buitenwacht: "Het neemt tijd in beslag. Andere ploegen zijn in het voordeel, aangezien zij spelers hebben die al jaren met elkaar samen spelen. Dat is bij ons niet het geval. We hebben geïnvesteerd in jonge spelers met veel potentie. Logischerwijs moeten we hard met ze werken om te bewerkstelligen dat ze uitgroeien tot de wereldsterren waarvan we denken dat ze het kunnen worden."

Villas-Boas heeft naar eigen zeggen te maken met een jonge spelersgroep, die zeer ambitieus en gretig is: "Al onze spelers hebben de ambities om prijzen te winnen. Laatstgenoemde is iets wat we graag willen. Het is nu zaak om een team te creëren, dat samenhangend is en dat verantwoordelijkheden kan dragen. Dit is wat we nu hebben en hopelijk vloeit daar iets moois uit voort."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen