Casillas: "Tegen tien man waren wij in het nadeel"

24 oktober 2013, 09:26

Real Madrid-doelman Iker Casillas maakte woensdagavond in het Champions League-duel tegen Juventus (2-1 winst) weer zijn opwachting voor De Koninklijke. Na de overwinning op de Italianen staan de Madrilenen al met één been in de knock-outfase van het kampioenenbal.

Casillas moet met lede ogen aanzien dat zijn concurrent Diego López, voornamelijk in de competitie, de voorkeur krijgt boven de doelman van het nationale elftal van Spanje. Real staat aan de vooravond van El Clásico (de wedstrijd tegen FC Barcelona, aanstaande zaterdag) en had tegen tien Juventus-spelers (Giorgio Chiellini kreeg een rode kaart) geen gemakkelijke avond, zo stelt Casillas volgens Voetbal International: “Tegen tien man waren wij in het nadeel. Juventus ging namelijk wat verdedigender spelen.”

Desalniettemin wist de Madrileense grootmacht drie punten over de streep te trekken. Belangrijk, zo stelt Casillas in aanloop naar de clash met de Catalanen: “Nu op naar zaterdag, Barcelona-uit. Daar moeten we winnen, dat is onze plicht.”

Juventus-middenvelder Paul Pogba, die aan de basis van de gelijkmaker stond, was niet gediend van het optreden van de dienstdoende arbiter: “Het was overduidelijk geen rood waard, maar de scheidsrechter geeft hem toch. We kunnen er nu niet zoveel meer aan veranderen. We hadden vanavond een gelijkspel verdiend, maar met tien man werd het lastig.”, zo stelt de Fransman.

Aanvaller Carlos Tévez toonde zich meer zelfkritisch: “We moeten naar onszelf kijken en niet naar de scheidsrechter. Als je fouten maakt, zoals wij, dan straft Real dat af. Het is knap dat we het hen met tien man toch nog lastig hebben kunnen maken.”, aldus de Argentijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen