Touré denkt aan boycot WK 2018 in Rusland

25 oktober 2013, 10:00

Yaya Touré ziet een boycot van het WK van 2018 in Rusland wel zitten als er niets aan racisme wordt gedaan. Hij verwacht dat donkere spelers niet naar Rusland willen afreizen, indien racistische uitingen niet tot een halt worden geroepen.

"Als we er geen vertrouwen in hebben om in Rusland te spelen, dan komen we gewoon niet", zei hij tegen Sky Sports. Hij wordt daarin gesteund door Piara Powar, lid van het antidiscriminatiecomité binnen de FIFA. "Ik kan het hem, of andere spelers, moeilijk kwalijk nemen. Als ze allemaal zeggen dat ze niet gaan, wordt het WK eentje zonder betekenis."

Touré begrijpt niet waarom het racisme jegens donkere spelers in het voetbal aanhoudt en eist dat de UEFA actie onderneemt. "Als ze niets doen, blijft het maar doorgaan. Bij AC Milan gebeurde het enkele maanden geleden ook.” Zelf werd de middenvelder in het Champions League-duel met CSKA Moskou bejegend met oerwoudgeluiden. “Ik hoop dat de UEFA een straf kan opleggen door racistische clubs uit te sluiten van toernooien, of door hun stadion te sluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen