Groep F: Dortmund en Arsenal door, Napoli huilt

Ger
11 december 2013, 23:05   Bijgewerkt: 12 december 2013, 08:14

Borussia Dortmund en Arsenal hebben zich in de laatste speelronde van poule F geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Duitse ploeg, verliezend finalist van vorig seizoen, gaat als groepswinnaar door. Voor Napoli zijn de druiven zuur. De Italianen verzamelden evenals Dortmund en Arsenal twaalf punten, maar moeten toch genoegen nemen met een degradatie naar de Europa League.

Napoli, met oud-PSV'er Dries Mertens in de basis, won in de afsluitende groepswedstrijd thuis van Arsenal: 2-0. Napoli kwam een kwartier voor tijd op 1-0 door Gonzalo Higuaín. Niet veel later moesten de Londenaren met tien man verder. Mikel Arteta incasseerde zijn tweede gele kaart van de avond. José Callejón hielp Napoli op de valreep aan de tweede treffer, maar de uitslag was net niet voldoende om Arsenal in de stand op doelsaldo voorbij te gaan.

Dortmund nam de eerste plaats van Arsenal over door bij Olympique Marseille te zegevieren: 1-2. Het elftal van trainer Jürgen Klopp kwam al in de vierde minuut op voorsprong dankzij Robert Lewandowski. Tien minuten later kwam Marseille langszij. Souleymane Diawara maakte het doelpunt. In de slotfase kroonde Kevin Grosskreutz zich tot matchwinner. Mareille speelde bijna een uur met tien man nadat Dimitri Payet met twee keer geel van het veld moest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen