Olympiakos-coach: "ManU kan zich geen fout veroorloven"

25 februari 2014, 08:41

Voor het eerst seizoen het sinds 2009/2010, toen het in de groepsfase onder meer AZ voorbleef, staat Olympiakos Piraeus in de achtste finale van de Champions League. Daarin speelt de Griekse topclub tegen Manchester United, een op papier loodzware opponent. Maar dat ManU te verslaan is, is dit seizoen al veelvuldig gebleken. Míchel, de Spaanse coach van Olympiakos, ziet dan ook kansen voor zijn ploeg.

"Ik ben er enorm blij mee dat we deze fase van de competitie bereikt hebben en kan niet wachten tot de wedstrijd", zegt de coach. "Er staat veel op het spel, we zullen niets weggeven. Natuurlijk speelt ervaring een rol, maar we hebben de kwaliteiten om ons gebrek daaraan te compenseren. De passie die ons zo ver gebracht heeft dit toernooi, kan ook United problemen bezorgen. We zullen er alles aan doen om ze te verslaan."

Olympiakos verkocht eind januari goudhaantje Kostas Mitroglou aan Fulham en lijkt daardoor verzwakt, maar daat wil Míchel niets van weten. "We staan er beter voor dan twee maanden geleden. We hebben keihard gewerkt, iedereen is optimaal voorbereid. De spelers zijn extreem gemotiveerd en staan te trappelen." Hij is ervan overtuigd dat ManU te verslaan is. "United is een team van wereldklasse, over hun huidige vorm wil ik niet te veel zeggen. Maar ze kunnen zich, gezien hun klassering in de Premier League, geen fout veroorloven."

De vorige keer dat Olympiakos de groepsfase van de Champions League overleefde, bleek de achtste finale het eindstation. Het Franse Girondins de Bordeaux was in 2010 over twee wedstrijden (0-1 en 1-2) te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen