Red Bull Salzburg met twee vingers in neus kampioen

23 maart 2014, 18:46

Het was al lange tijd niet de vraag of Red Bull Salzburg kampioen van Oostenrijk zou worden, maar wanneer de titelstrijd definitief beslist zou zijn. Zondagmiddag verzekerde de equipe van coach Roger Schmidt zich van het landskampioenschap, door met 5-0 van Wiener Neustadt te winnen. Zodoende kroont Salzburg zich maar liefst acht duels voor het einde van het seizoen al tot landskampioen.

De voorsprong op achtervolger Grödig bedraagt dankzij de zege een slordige 27 punten, waardoor Salzburg niet meer te evenaren is voor de 'concurrent'. De 5-0 zege op Wiener Neustadt onderstreept de hegemonie van Salzburg in de Oostenrijkse Bundesliga. Van de 28 wedstrijden werden er maar vier gelijkgespeeld en twee verloren. De zege van zondag betekende niet alleen de twaalfde overwinning op rij, maar ook de achtste landstitel in de historie van de club.

Salzburg schakelde eerder dit seizoen Ajax uit in de Europa League. In Amsterdam wisten de Oostenrijkers met 0-3 te zegevieren, alvorens ze het karwei in de Red Bull Arena afmaakten, met een 3-1 zege. Afgelopen week was FC Basel (0-0 en 1-2) te sterk voor de ploeg van Schmidt, waardoor het Europees avontuur wel ten einde kwam voor Salzburg.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen