Ruime zege brengt Liverpool naast Arsenal

1 maart 2014, 20:25   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 21:22

Liverpool heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Arsenal eerder op de dag leed bij Stoke City (1-0). De equipe van manager Brendan Rodgers zegevierde zaterdag met 0-3 bij middenmoter Southampton en nestelde zich zodoende naast Arsenal op de tweede plaats in de Premier League.

Liverpool speelde in het St. Mary's Stadium van Southampton niet eens zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar zegevierde toch met 0-3. Luis Suarez brak na iets meer dan een kwartier spelen de ban en beëindigde zo zijn kleine doelpuntendroogte. De Uruguayaanse oud-Ajacied wist in heel februari geen competitietreffer te maken, desondanks staat de teller nu op 24 goals.

In de eerste helft deed Southampton weinig onder voor Liverpool en was het via Adam Lallana zelfs dicht bij de 1-1, maar zijn schot raakte de paal. Na een uur gooide Liverpool het duel op slot. Na een actie van Suarez rondde Raheem Sterling af: 0-2. In blessuretijd tekende Steven Gerrard uit een penalty voor de 0-3 eindstand. De routinier mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Jose Miguel Fonte Suarez had neergehaald.

Liverpool heeft nu net als Arsenal 59 punten, goed voor een gedeelde tweede plaats. Chelsea gaat met 63 punten aan kop. Manchester City bezet met 57 punten de vierde plek, maar speelde twee duels minder dan de concurrenten en staat in verliespunten dus gelijk met de koploper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen