Atlético zorgt in Londen voor Madrileense finale

30 april 2014, 22:43   Bijgewerkt: 1 mei 2014, 09:03

De winnaar van de Champions League komt dit seizoen uit Madrid. Nadat Real Madrid zich dinsdag al plaatste voor de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi, deed stadgenoot Atlético dat een dag later eveneens. Los Rojiblancos verrasten woensdag op Stamford Bridge Chelsea met een 3-1 overwinning. Dat is ruim voldoende na de 0-0 in de Spaanse hoofdstad acht dagen geleden. Exact veertig jaar na de verloren Europa Cup I-finale tegen Bayern München in 1974, krijgt Atlético op 24 mei in Lissabon een herkansing.

Anders dan een week geleden krijgen de 41.000 toeschouwers een vermakelijk duel voorgeschoteld. Beide ploegen laten in Londen blijken geen trek te hebben in een verlenging en beseffen dat daarvoor - na de 0-0 in Madrid - doelpunten nodig zijn. De eerste kans is voor de bezoekers en valt na zes minuten. Een voorzet van Koke vanaf links verrast de 41-jarige Mark Schwarzer, die de geblesseerde Petr Cech vervangt onder de lat, en belandt per abuis op de lat. Een vrije trap van Willian scheert na een kwartier de lat.

Na een half uur is het wel raak voor Chelsea. Opnieuw is Willian betrokken. De Braziliaan speelt zich knap vrij bij de cornervlak en geeft de bal af aan Cesar. Die geeft voor en vindt uitgerekend landgenoot Fernando Torres, kind van Atlético Madrid. De spits rondt beheerst af. El Nino, zoals de in Londen geplaagde aanvaller liefkozend wordt genoemd, verontschuldigt zich bij het publiek van de Madrilenen voor zijn treffer en wordt daarvoor met gezang beloond.

Maar voor de Atlético-fans valt er al snel meer te juichen. Vlak voor de rust staat het namelijk weer gelijk. Na een rommelige aanval schiet de verrassend gestartte Adrian Lopez binnen. En die stand betekent dat niet José Mourinho en zijn Chelsea naar de finale gaan, maar dat Diego Simeone op de drempel van zijn derde Europese prijs staat. De Argentijn won namelijk met Atlético in 2012 zowel de Europa League, als de Europese Super Cup en kan het trio grote Europese clubprijzen in mei completeren.

In de tweede helft wordt al snel duidelijk dat inderdaad Atlético zich zal plaatsen voor de eindstrijd. Vanaf de strafschopstip zet Diego Costa, die even daarvoor is neergehaald door Samuel Eto'o, zijn ploeg na een goed uur op voorsprong. Chelsea krijgt daarna nog één kans om terug in de wedstrijd te komen, maar David Luiz raakt met zijn kopbal de paal en ziet vervolgens doelman Thibaut Courtois een wonderbaarlijke redding maken. In de 72e minuut schiet Arda Turan tenslotte ook het laatste beetje hoop van Chelsea aan diggelen. Een splijtende pass van Tiago, op een grijze maandag nog voor Chelsea spelend onder Mourinho, bereikt Felipe Luis. De voormalig Ajacied vindt op zijn beurt vanaf rechts Turan, die zijn kopbal eerst op de lat ziet uiteenspatten, maar in tweede instantie wel succesvol is: 3-1.

Voor Mourinho is daarom voor de vierde achtereenvolgende maal de halve eindstrijd het eindstation in de Champions League. Na er met Real Madrid drie keer niet in geslaagd te zijn, lukt het hem ook niet na zijn terugkeer bij Chelsea. Winnaar Atlético zorgt met de plaatsing voor de finale voor een primeur. Nooit eerder ging die tussen twee ploegen afkomstig uit dezelfde stad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen