Lokeren gooit strijd om Belgische titel helemaal open

17 april 2014, 22:31

De strijd om de Belgische landstitel ligt weer helemaal open. Koploper Standard Luik leed donderdag voor eigen publiek opnieuw puntenverlies, waardoor het verschil tussen de nummer één en vier slechts drie punten bedraagt. Standard kwam tegen SC Lokeren niet verder dan een 2-2 gelijkspel, al knokte het zich wel terug van een 0-2 achterstand.

Standard acteerde maar povertjes op het eigen Sclessin en daarvan profiteerde Lokeren gretig, in de vorm van twee goals van Hamdi Harbaoui. De spits opende op slag van rust de score met een rake kopbal uit een hoekschop. In de 64ste minuut verdubbelde hij de voorsprong van de bezoekers. Dit maal schoot Harbaoui de bal na een knappe actie fraai in de verre hoek en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op negentien treffers.

Michy Batshuayi blies het duel niet veel later nieuw leven in met de aansluitingstreffer, zijn twintigste competitiedoelpunt. Hij profiteerde van slecht verdedigingswerk van Mijat Maric, die volledig mis zat in een poging de bal weg te trappen. Geoffrey Mujangi Bia sleepte in de 86ste minuut toch nog een punt uit het vuur voor Standard, door op aangeven van Imoh Ezekiel raak te schieten. Lokeren was in de slotfase nog dicht bij de herovering van de macht; Alexander Scholz trof bij een hoekschop de lat.

Standard gaat nog wel aan kop in de Belgische Pro League, maar de voorsprong op nummer twee Club Brugge bedraagt nog maar één punt: 39 om 38. Met respectievelijk 37 en 36 punten zijn ook Zulte Waregem en Anderlecht nog volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen