Anderlecht-tiental maakt titelrace heel spannend

4 mei 2014, 20:17

Club Brugge heeft verzuimd de koppositie in de Belgische Pro League weer over te nemen van Standard Luik. De brigade van coach Michel Preud'homme (ex-FC Twente) leed zondag een dure thuisnederlaag tegen Anderlecht: 0-1.

Het duel in het Jan Breydelstadion stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar Thomas Meunier besliste in de 85ste minuut op schlemielige wijze anders. De rechtsback van Club Brugge tikte de bal in eigen doel na een voorzet van Anderlecht-invaller Massimo Bruno.

Anderlecht stond op dat moment al een poos met tien man. Aleksandar Mitrovic kreeg in de 37ste minuut een directe rode kaart vanwege een kopstoot aan Björn Engels, waarbij de speler van Club Brugge wel heel gretig naar de grond ging. Met tien man loerde Anderlecht op de counter en dat leverde in de 85ste minuut succes op, weliswaar met hulp van de thuisclub. Bij de bezoekers uit Brussel had Bram Nuytinck een basisplaats.

Door dit resultaat is de Belgische titelrace verworden tot een driestrijd. Standard Luik, dat Zulte Waregem vrijdag met 4-1 versloeg, gaat met 43 punten aan kop. Club Brugge en Anderlecht volgen met één punt minder op een gedeelde tweede plaats. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan in de Belgische play-offs.