Liverpool vergooit voorsprong en titelkansen

5 mei 2014, 23:13

Liverpool heeft maandag dramatische zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. The Reds stonden op bezoek bij Crystal Palace na een uur spelen met 3-0 voor, maar mogen na negentig minuten maar één punt bijschrijven: 3-3.

Manchester City kan daardoor woensdag afstand nemen van Liverpool, als het weet te winnen van Aston Villa. The Citizens staan één punt achter op de enige overgebleven concurrent, maar hebben nog een wedstrijd tegoed én een beter doelsaldo. Voor de twee overgebleven tegenstanders van City staat er bovendien niets meer op het spel.

Liverpool kan het vooral zichzelf verwijten dat de titelkansen na maandag aanzienlijk geslonken zijn. De ploeg van trainer Brendan Rodgers speelde het eerste uur een prima wedstrijd. Het had het overgrote deel van het balbezit, creëerde kansen en kwam na 18 minuten terecht op voorsprong. Joe Allen liep zich slim vrij bij een corner van Steven Gerrard. De kleine middenvelder maakte met het hoofd zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool.

De bezoekers kregen kansen op de verdubbeling, maar die liet lang op zich wachten. Pas na rust liet de geroemde aanval van Liverpool van zich horen. Eerst Daniel Sturridge en drie minuten later Luis Suarez zorgden voor de 3-0 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht en er kon gewerkt worden aan het doelsaldo. Dat was ook nodig, want het gat met City was voorafgaand aan de wedstrijd negen doelpunten.

Maar niet voor het eerst toonde de defensie van Liverpool zich kwetsbaar. Al zeven wedstrijden op rij slaagde die er niet in de nul te houden. Ook maandag ging het mis, en goed ook. Damien Delaney en Dwight Gayle brachten de thuisploeg terug in de wedstrijd. Liverpool wankelde, maar hield aanvankelijk stand.

Twee minuten voor tijd schoot invaller Gayle toch de 3-3 achter doelman Mignolet. Victor Moses en Lucas waren nog akelig dicht bij de winnende treffer voor de bezoekers, maar zij scoorden niet, waarmee de titelkansen voor Liverpool verkeken lijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen