Standard Luik weer aan kop na bizar kaartenfestival

2 mei 2014, 22:56
Standard Luik weer aan kop na bizar kaartenfestival

Standard Luik is weer tijdelijk de lijstaanvoerder in de play-offs om de Belgische landstitel. De Rouches wonnen op het eigen Sclessin met 4-1 van Zulte Waregem in een wedstrijd die volledig ontspoorde. Maar liefst een kwartet aan spelers (drie van Zulte, één van Standard) kreeg een rode kaart voorgehouden, waardoor het duel met slechts achttien spelers eindigde.

Zulte moest een goed resultaat behalen in Wallonië, om nog kans te maken op het landskampioenschap. Essevee constateerde in de tweede helft dat het zich in een uitzichtloze situatie bevond en liet zich vervolgens enorm kennen. De frustraties van Zulte zorgden voor drie rode kaarten. Sammy Bossut, Idrissa Sylla en voormalig sc Heerenveen-middenvelder Sven Kums zorgden ervoor dat de kleedkamer van Zulte voor het einde van het duel al aardig vol begon te stromen. Namens Standard kon Jelle van Damme ook vroegtijdig inrukken.

Je zou, door alle tumult, bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald werd in Luik. Dit was zeker het geval bij Standard, dat binnen twintig minuten al gretig op een 2-0 voorsprong stond. Igor de Camargo en Geoffrey Mujangi Bia (strafschop) waren verantwoordelijk voor de treffers. In het tweede bedrijf deden Michy Batshuayi en Imoh Ezekiel ook een duit in het zakje. Ondertussen had Thorgan Hazard vanaf elf meter voor de eretreffer gezorgd.

Standard staat nu één punt voor op Club Brugge, dat nog een wedstrijd tegoed heeft en zondag in eigen huis aantreedt tegen Anderlecht. Eerst kruisen Racing Genk en Lokeren nog de degens op zaterdag.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen