Australië kijkt uit naar duel met Oranje: "Grote uitdaging"

Ger
16 juni 2014, 12:53

Australië begon het WK in Brazilië met een 3-1 nederlaag tegen Chili. Om kans te blijven maken op plaatsing voor de volgende ronde, is een goed resultaat in de tweede groepswedstrijd noodzakelijk. Met het Nederlands elftal als opponent is dat echter een zware opdracht. Bondscoach Ange Postecoglou hoopt evenwel dat de Socceroos woensdag kunnen stunten.

"Natuurlijk heeft Nederland een ongelooflijk goede prestatie neergezet tegen Spanje. Het was een verrassend resultaat tegen een heel sterk team", beaamt Postecoglou. "De eerste helft ging gelijk op, maar na dat fantastische doelpunt van Robin van Persie wonnen ze alsnog. Wij staan nu dus voor een grote uitdaging. Maar mijn spelers kijken enorm uit naar deze confrontatie. We willen ons meten met de allerbesten."

De keuzeheer verwacht niet dat Oranje in het tweede WK-duel in een lagere versnelling gaat spelen. "Uiteraard willen ze van ons winnen, want dan zijn ze door naar de volgende ronde. Maar tegelijk brengt dat ook druk met zich mee. Het is aan ons om tegen alle logica in voor een verrassing te zorgen."

Postecoglou kreeg in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Oranje wel een forse domper te incasseren. Ivan Franjic liep vrijdag in het duel met Chili een hamstringblessure op. De verdediger staat de rest van het toernooi aan de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen