Fer is graag stormram in Oranje: "Zeker als ik scoor"

23 juni 2014, 21:37

Nog nooit scoorde Leroy Fer in Oranje, maar zijn eerste doelpunt in de nationale ploeg kwam op het mooist denkbare podium. In de WK-wedstrijd tegen Chili (2-0) opende hij met een kopbal de score.

"Ik zag de voorzet komen en stond helemaal vrij. Wat ik toen dacht? Inkoppen!", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl. "Ik was er net ingekomen en de ogen van de Chilenen waren nog gericht op anderen. Daar kon ik van profiteren. Prachtig natuurlijk, om hier te scoren op een WK. Zeker omdat het mijn eerste goal in het Nederlands elftal is." Hij vierde zijn treffer met zijn familie. "Mijn moeder, vriendin en broertje zaten op de tribune, ik zocht ze na afloop even op. Dat maakt het helemaal mooi."

"We hebben hier veel op getraind, op voorzetten vanaf de zijkant", vervolgt Fer, die door zijn lengte en kopkracht een ideale stormram voor Oranje is. Die rol vervulde hij ook al in de oefenwedstrijd tegen Colombia, eind vorig jaar. "Ik ben natuurlijk een middenvelder, maar de trainer weet dat ik ook op deze manier van waarde kan zijn. Daar hebben we ook over gesproken. Ik vind het prima om stormram te zijn, zeker als ik scoor", lacht hij.

Tot dusver was Fer dit WK nog niet in actie gekomen. Moeite met zijn rol als reserve heeft hij niet. "Natuurlijk wil ik het liefst voetballen, dat wil iedere speler. Maar ik geniet van elke dag, het is mooi om hier te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen