Oranje wint in 4-3-3: "Achteraf is het makkelijk praten"

18 juni 2014, 22:31   Bijgewerkt: 19 juni 2014, 01:36

In aanloop naar de wedstrijd tegen Australië ging het bij Oranje vooral over spelsystemen. Koos coach Louis van Gaal voor 5-3-2, 4-4-2 of toch 4-3-3? Het werd het nieuwe systeem met vijf verdedigers, maar erg goed pakte die keuze niet uit. Na de pauze, toen Oranje 4-3-3 ging spelen, voetbalde de ploeg een stuk beter.

Je kan dus zeggen dat Van Gaal goed gewisseld heeft door Memphis Depay aan het eind van de eerste helft in te brengen voor de geblesseerde Bruno Martins Indi, maar als je het andersom bekijkt kan je zeggen dat de coach verkeerd startte. "Het liep na rust beter", zegt verdediger Ron Vlaar. "Maar of we hadden moeten starten in 4-3-3, weet ik niet. Achteraf is het altijd makkelijk praten."

Hij vindt de overstap van 5-3-2 naar 4-3-3 niet de enige reden voor de betere tweede helft. "In de eerste helft waren we slordig in balbezit, we konden de backs niet bereiken. We kwamen in duels terecht en tegen een ploeg als Australië krijg je het dan lastig. Het is knap dat we ook na de tegenslag van de 2-1 achterstand zijn blijven geloven in onze kansen en uiteindelijk gewonnen hebben." Dat het moeizaam ging, deert Vlaar niet. "Het gaat er om dat je één doelpunt meer maakt dan de tegenstander, dat zegt de coach ook vaak. Dat is toernooivoetbal."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen