"Spanje is een wrak" en een 1 voor Sergio Ramos

14 juni 2014, 01:29

Niets dan lof voor het Nederlands elftal in buitenlandse media. Oranje revancheerde zich vrijdag op formidabele wijze op Spanje voor de verloren WK-finale van 2010 in Johannesburg. In Salvador zegevierden de manschappen van bondscoach Louis van Gaal met 5-1.

"Dit was geen nederlaag, maar een vernedering", begint de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport het wedstrijdverslag. "De regerend wereldkampioen glijdt hard uit bij de opening. Dit was zelfs meer dan een valpartij. De 'K.O.' tegen Nederland leek meer op een totale ineenstorting."

Sporza komt eerst nog even terug op de onterechte penalty, waaruit Spanje op 1-0 kwam. "De wereldkampioen werd in het zadel geholpen door de scheidsrechter Rizzoli. Alweer een scheidsrechterlijke dwaling", klinkt het bij de Belgische tv-zender. Maar na rust sloeg Oranje toe en zag Sporza 'Spanje helemaal in de touwen hangen'.

In Spanje komt de nederlaag keihard aan. "De grootste nachtmerrie voor de wereldkampioen", kopt AS. Marca opent met: "Wereldwijde vernedering". Football-Espana, een toonaangevende website voor internationale fans van Spaans voetbal, is keihard in het spelersrapport. Sergio Ramos krijgt zelfs een 1. "Vanaf de eerste seconde was het zeer teleurstellend wat hij liet zien", luidt de toelichting. "Hij was traag en dramatisch in het dekken van zijn man. Hij had geluk dat Nederland niet vaker scoorde, want kansen waren er genoeg." Geen enkele speler krijgt van Football-Espana een voldoende. Andrés Iniesta is met een 5 degene die er het best vanaf komt.

Kicker denkt dat de heerschappij van Spanje, dat de laatste drie grote eindtoernooien won, wel eens voorbij kan zijn. "Wisseling van de wacht? Robben en co ontleden Spanje", schrijven de Duitsers. Het Zweedse Aftonbladet doet er nog een schepje bovenop: "Spanje is een wrak. Het had ook 8-1 kunnen zijn voor Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen