Suarez: negen wedstrijden en vier maanden schorsing

26 juni 2014, 16:06   Bijgewerkt: 26 juni 2014, 16:16

De FIFA heeft Luis Suarez voor negen wedstrijden geschorst, naar aanleiding van het bijtincident dat in de WK-wedstrijd tegen Italië (1-0) plaatsvond. Bovendien mag de Uruguayaan maar liefst vier maanden geen voetbalgerelateerde activiteit ondernemen. De mondiale voetbalbond heeft de schorsing op een persconferentie aangekondigd.

Zodoende zit het WK erop voor Suarez. De aanvaller zal niet in actie komen als zijn land het komende zaterdag tegen Colombia opneemt. Uruguay plaatste zich ten koste van Engeland en Italië voor de achtste finale van het toernooi in Brazilië. In de cruciale confrontatie met de Italianen (1-0) ging Suarez zwaar over de schreef. Hij beet verdediger Giorgio Chiellini in zijn linkerschouder. De FIFA acht hem schuldig voor 'onsportief gedrag ten opzichte van een tegenstander'.

Suarez toonde zich een recidivist, aangezien het niet de eerste keer was dat hij deze fout beging. In zijn Ajax-periode beet de aanvaller toenmalig PSV'er Otman Bakkal in de nek en in het shirt van Liverpool zette hij zijn tanden in de arm van Chelsea-speler Branislav Ivanovic. De eerste keer werd Suarez voor zeven wedstrijd geschorst op basis van televisiebeelden en de tweede maal had de Uruguayaan tien wedstrijden schorsing aan de broek hangen.

"Dergelijk gedrag kan niet getolereerd worden op een voetbalveld en in het bijzonder niet tijdens een WK, waar miljoenen mensen kijken naar de sterren op het veld. De disciplinaire commissie heeft alle factoren meegenomen in het besluit omtrent Suarez. De beslissing treedt vanaf het moment van communiceren in werking", luidt het statement van Claudio Sulser, de voorzitter van de desbetreffende commissie.

Naast de schorsing van negen officiële duels, mag Suarez de komende vier maanden dus geen enkele activiteit ondernemen in de voetbalwereld. Hier laat de FIFA het overigens niet bij. De aanvaller krijgt namelijk ook een stadionverbod voor de wedstrijden waar hij niet in actie mag komen. Bovendien krijgt de voormalig speler van FC Groningen en Ajax een geldboete van ruim 82.000 euro opgelegd.

Zowel Suarez als de voetbalfederatie van Uruguay werd eerder op de dag al op de hoogte gesteld van de straf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen