Udinese geeft geflopte Stramaccioni nieuwe kans

4 juni 2014, 20:02

Eén jaar na zijn gedwongen vertrek bij Internazionale heeft Andrea Stramaccioni een nieuwe baan gevonden. De 38-jarige Italiaanse oefenmeester gaat aan de slag bij Udinese, waar hij woensdag een contract voor twee seizoenen ondertekende.

Stramaccioni leek een mooie loopbaan bij Inter tegemoet te gaan. De in Rome geboren trainer leidde de belofte-ploeg van i Nerazzurri in het seizoen 2011/2012 naar de winst van de NextGen Series, de Champions League voor talenten, nadat Ajax in de finale na strafschoppen werd verslagen.

Enkele dagen later werd Stramaccioni aangesteld als trainer van het eerste elftal van Inter, na het ontslag van Claudio Ranieri. Hij kreeg het echter niet voor elkaar de gevallen Milanese topclub terug naar de top te leiden. Het seizoen 2012/2013 werd zelfs afgesloten op een ontluisterende negende plaats in de Serie A, waardoor Stramaccioni plaats moest maken voor Walter Mazzarri.

Udinese biedt Stramaccioni een nieuwe kans. De formatie uit Friuli was op zoek naar een nieuwe coach, nadat Francesco Guidolin vorige maand zijn vertrek aankondigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen