Uitblinkende Rodríguez schiet Colombia naar kwartfinale

29 juni 2014, 00:00   Bijgewerkt: 29 juni 2014, 00:38

Colombia heeft dankzij twee doelpunten van uitblinker James Rodríguez Uruguay uitgeschakeld in de achtste finale van het WK. Uruguay bleek onmachtig zonder de geschorste Luis Suárez en maakte geen moment aanspraak op de overwinning, eindstand: 2-0.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan hun achtste finale. Vooral Uruguay leek in de eerste helft te willen vertrouwen op de kwaliteiten van Edinson Cavani en Diego Forlán in de counter. Colombia had meer balbezit in die fase en toonde ook meer aanvallende intenties. Die drift naar voren werd na iets minder dan een halfuur spelen voortreffelijk omgezet in een voorsprong door James Rodríguez. De middenvelder van AS Monaco kreeg de bal met zijn rug naar het doel aangespeeld en draaide zich, na een aanname op de borst, prachtig vrij en schoot de bal snoeihard via de onderkant van de lat achter doelman Fernando Muslera, ruststand: 1-0.

José Pékerman zag zijn ploeg daar goed mee omgaan en kort na rust kwam Colombia dan ook op een terechte 2-0 voorsprong. Sterspeler Rodríguez zette de aanval op en bracht de bal naar Pablo Armero die de bal diep voorzette bij de tweede paal. Daar kopte Juan Cuadrado de bal voor het doel waar James inmiddels was gearriveerd en relatief simpel zijn tweede van de wedstrijd binnen kon tikken.

Kuipers

Kuipers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen