België beloont zichzelf pas in verlenging

2 juli 2014, 00:35

De Rode Duivels hebben zich ook verzekerd van een plek in de kwartfinale op het WK in Brazilië. Het duurde even, maar in de verlenging trok België de winst alsnog verdiend naar zich toe. De Verenigde Staten werden uiteindelijk met 2-1 verslagen.

De Belgen begonnen na een kwartier voetbal het tempo op te voeren en gooiden hun individuele kwaliteiten maar eens in de wedstrijd. Ze wilden het spel gaan maken en zo vroeg mogelijk op voorsprong komen. Jan Vertonghen bijvoorbeeld zorgde continu voor gevaar als opkomende linksback, terwijl smaakmakers Eden Hazard en Dries Mertens hun behendigheid gebruikten op de vleugel. De VS moesten flink aan de bak – vooral achterin – om zo min mogelijk weg te geven.

Superman
fan op het veld

fan op het veld]}Maar de ploeg van Jürgen Klinsmann heeft dit toernooi al eerder laten zien dat het uitstekend stand kan houden. Met een verdedigende formatie, opnieuw 5-4-1, en genoeg harde werkers op het veld konden de Amerikanen er zo nu en dan ook zelf aardig uitkomen. Clint Dempsey was het dichtstbij met een schot vanaf 25 meter, zijn poging werd prima gepakt door doelman Thibaut Courtois. Maar de Belgen hielden het verder potdicht dankzij de twee sterke pilaren Daniel van Buyten en Vincent Kompany achterin. Voorin waren ze overigens veel gevaarlijker dan de VS. Meteen na de aftrap stuitte de 19-jarige spits Divock Origi al op Tim Howard en later overkwamen Hazard en Kevin de Bruyne hetzelfde.

Maar we hebben al gekkere dingen gezien op dit WK, en dus gebeurde er ook weer van alles in deze wedstrijd. Want meteen na de pauze was het invaller Julian Green die via zijn eerste balcontact plotseling wist te scoren. Toby Alderweireld was hem heel even kwijt en de bal vloog er met geluk in: 2-1. Een regelrecht spektakel, aangezien de Verenigde Staten nog tien minuten hadden om op gelijke hoogte te komen. Aanvoerder Dempsey was nog heel dichtbij na een gevaarlijke ingestudeerde vrije trap, maar doelman Courtois keepte net als Howard een fantastische wedstrijd. België hield stand en stuurt de VS naar huis. In de kwartfinale treden de Rode Duivels aan tegen Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen