Van Gaal zet ManU op scherp: "Dit was niet goed"

27 juli 2014, 10:49

Na de 7-0 overwinning op Los Angeles Galaxy won Louis van Gaal zaterdag (lokale tijd) ook zijn tweede oefenduel met Manchester United. De Italiaanse topclub AS Roma werd met 3-2 verslagen, maar tevreden over de wedstrijd was de Nederlandse coach niet. "Alles ging mis", mopperde hij na afloop.

Manchester United scoorde in de laatste tien minuten van de eerste helft drie keer tegen Roma, waardoor het ging rusten met een 3-0 voorsprong. Na de pauze kwamen de Italianen terug tot 3-2.

"Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar tevreden over ons optreden ben ik niet. Het was niet goed", sprak Van Gaal na afloop. "54.000 mensen kwamen hier naar ons kijken, maar we kunnen veel beter. Al mijn goede passers faalden, misschien door de hoogte en de droge lucht. Bij Mata, Herrera en Kagawa ging alles mis."

"In de tweede helft vergaten we de bal in de ploeg te houden", vervolgde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, die in de rust vrijwel zijn complete elftal wisselde. De negen spelers die in de ploeg kwamen, deden het volgens de oefenmeester niet goed. "Als je 3-0 voor staat, hoef je alleen maar de bal rond te spelen en de tegenstander te laten lopen. Dat lieten we na, daardoor hielpen we Roma terug in de wedstrijd."

Van Gaal liet Manchester United tegen Roma opnieuw spelen in zijn nieuwe 3-5-2 systeem. Robin van Persie ontbrak nog, hij stroomt later in vanwege zijn WK-deelname. Doelman David de Gea bleef aan de kant.

Opstelling Manchester United in oefenwedstrijd tegen AS Roma: Johnstone (Amos 46); Jones (M. Keane 46), Evans (Smalling 46), Blackett; Valencia (Young 46), Cleverley (Hernandez 70), Herrera (Kagawa 46), James (Shaw 46); Welbeck (W Keane 46), Mata (Lingard 46), Rooney (Nani 46)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen