Van Hanegem: "Robben veel beter dan Messi"

Ger
7 juli 2014, 10:22

Willem van Hanegem is allerminst tevreden over het spel van Oranje in de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica. De oud-international roept op tot aanvallend voetbal en hoopt op een demonstratie tegen Argentinië.

"Het Nederlands elftal speelde niet heel goed, kreeg kansen doordat de middelmatige spelers van Costa Rica fouten maakten en we finishten op 0-0 na 120 minuten. Niet een uitvoering om trots op te zijn. Toch? En dan het wisselen van Cillessen voor Krul. Er wordt nu gedaan of Louis van Gaal een soort Einstein is, maar ik weet zeker dat hij daar zelf ook om moet lachen", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Hij weet net als ik dat Frank de Boer bij Ajax al een tijdje met Cillessen traint op penalty's stoppen omdat die jongen daar niet goed in is. Dan is het logisch om de lange, sterke Krul in te brengen bij een strafschoppenserie. Ik ben blij dat het goed uitpakte, die wissel. Want je wil niet weten wat Van Gaal dan over zich heen had gekregen."

"Ik was zaterdag blij met het optreden van Sneijder, die kreeg meer ballen en je zag hem groeien. Wijnaldum, het viel misschien niet op, hij cijferde zichzelf totaal weg en werkte zich een slag in de rondte voor het team. En wat te denken van Vlaar? Hij is de meest constante van allemaal, scoort elke wedstrijd een dikke voldoende", vervolgt Van Hanegem. "Nu hoop ik dat ons hele team gaat groeien. Dat we niet bang zijn van Argentinië. Robben is nu beter dan Di Maria en veel beter dan Messi. Laten we niet zo nederig zijn als de Belgen. Laten we aanvallen, demonstreren hoe goed we zijn, profiteren van hun trage verdedigers. Stel Jordy Clasie op. Dan hebben we met hem en Sneijder ineens twee middenvelders die elke eerste bal vooruit spelen en de tegenstander onder druk zetten. Want nu wil ik het WK winnen ook, maar wel met aanvallend voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen