Wilmots houdt Mertens en Lukaku op de bank tegen Argentinië

5 juli 2014, 17:08

Marc Wilmots heeft ervoor gekozen om Dries Mertens op de bank te laten beginnen in de kwartfinale tegen Argentinië. De keuzeheer geeft de voorkeur aan Kevin Mirallas. Ook Romelu Lukaku begint op de bank bij België. Bij de Argentijnen mag Martin Demichelis zijn opwachting in de basiself maken.

Mertens werd in de achtste finale tegen de VS na zestig minuten gewisseld voor Mirallas, die indruk heeft gemaakt op Wilmots. "Kevin heeft het goed gedaan in de speelminuten die hij tot nog toe kreeg", legt de keuzeheer van de Belgen uit tegen Sporza. "Hij zorgt voor diepgang en snelheid." Ook Lukaku, die tegen de Amerikanen nog scoorde als invaller, begint op de bank. Divock Origi begint in de spits.

Bij de Rode Duivels begint Toby Alderweireld in de basis, mits hij fit genoeg blijkt in de warming-up. "Toby is niet 100 procent", zegt Wilmots. "We warmen met zijn twaalven op. Toby doet nog een laatste test, ook met lange ballen, en als hij niet fit is, start Laurent Ciman."

Bij de Argentijnen start Martin Demichelis in de basis. Hij is de vervanger van Federico Fernandez, die door coach Alejandro Sabella gepasseerd is. Ook aanvaller Sergio Agüero begint op de reservebank.

Opstellingen

Argentinië: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta, Biglia, Mascherano, Di María, Lavezzi, Messi, Higuaín

België: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Fellaini, Witsel, De Bruyne, Mirallas, Origi, Hazard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen