Derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur onbeslist

28 september 2014, 01:03

De Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar zaterdag in het Emirates Stadium op een 1-1 gelijkspel. Nacer Chadli zette The Spurs op voorsprong, Alex Oxlade-Chamberlain maakte gelijk.

Clashes tussen Arsenal en Tottenham leverden in het verleden vaak doelpuntrijke wedstrijden op. Bij deze uitvoering stond het bij rust nog 0-0, al maakten beide ploegen er wel een open partij van.

Dat er in de tweede helft wel doelpunten vielen, was dan ook niet verrassend. Voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli zette Tottenham in de 56ste minuut op voorsprong. Oud-Ajacied Christian Eriksen ontfutselde Mathieu Flamini de bal, speelde het leder vervolgens naar Erik Lamela en die bracht Chadli op zijn beurt in stelling.

Arsenal ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er in de 74ste minuut ook. Tottenham-verdediger Younes Kaboul kreeg de bal niet weg. In eerste instantie trapte Danny Welbeck volledig naast het speeltuig, maar Oxlade-Chamberlain ramde deze in tweede instantie wel tegen de touwen. Daarmee was de eindstand vastgelegd.

Arsenal komt door de remise op tien punten en nestelt zich daarmee naast Aston Villa en Swansea City op de vierde plaats. Tottenham heeft nu acht punten, goed voor een gedeelde zevende plaats met Manchester United, Crystal Palace en Leicester City. Het ManU van Louis van Gaal won eerder op de dag met 2-1 van West Ham United. Chelsea, dat Aston Villa met 3-0 versloeg, gaat met zestien punten aan kop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen