Lodeweges: "Uiteindelijk kan ik leven met een punt"

21 september 2014, 09:06

SC Heerenveen wist zaterdagavond een punt te behalen in Arnhem, waar het Vitesse in een rommelige wedstrijd op een 1-1 remise hield. Dwight Lodeweges, de trainer van de Friezen, kon na afloop van het duel in de Gelredome leven met het gelijkspel.

Wat betreft het positiespel liep Heerenveen in de eerste helft achter de feiten aan in Arnhem. "Dat deden we niet goed", concludeert Lodeweges op het digitale thuis van zijn werkgever. Het plan om druk te zetten wierp zijn vruchten niet af. "Vitesse stelde ons steeds voor keuzes. Dan moet je goed staan en goed coachen. Dat lukte ons niet."

Een tactische omzetting in de theepauze zorgde ervoor dat het beter ging. "We konden de bal eerder onderscheppen en kregen kansen. Er had zelfs meer in gezeten. Wij waren na rust beter en het werd een slijtageslag. Uiteindelijk kan ik wel leven met een punt", aldus Lodeweges, die zag dat er bij zijn spelers meer teleurstelling heerste. "Niet vanwege het resultaat, maar omdat we niet dominant waren zoals we ons hadden voorgenomen. Dat is leuk, als je met zo'n jonge ploeg een punt bij Vitesse pakt en dat ze dan niet tevreden zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen